Hyvää iltaa pitkästä aikaa blogin parista. Näin vuoden loppuun on tullut mietittyä minkälaisissa oluttapahtumissa on tullut käytyä vuoden mittaan. Tapahtumia riittääkin nykyisin ja laatu sekä valikoima tuntu... lue lisää...

Mörköpanimon blogi
Blogia ylläpitää Maria ja Niklas.
Ominaispaino määrittää vierteen tiheyden suhteessa veden tiheyteen eli käytännössä se kertoo meille paljonko vierteessä on sokeria. Ominaispainon avulla pystytään arvioimaan oluen alkoholin määrä k... lue lisää...
Meidän panimo kiinnostui gluteenittoman oluen valmistuksesta muun muassa siksi, että tuttavapiirissä on keliaakikkoja ja muutoin gluteenitonta ruokavaliota noudattavia. Olisipa kiva, jos voisi tehdä heillekin sopivaa juomaa. Sitten tuli vielÃ... lue lisää...
Saatiin näin alkutalven synkkinä iltoina ajatus erilaisen juoman valmistamisesta. Ja niinhän tästä päähänpistosta tuli meidän ensimmäinen siideri. Nimittäin omenasiideri.
Homma lähti konkretisoitumaan armottomalla netin se... lue lisää...
"Hyi, olut on pahaa. En tykkää oluista yhtään, ne ei oo mun juttu. Mulle maistuu vaan siiderit ja viinit". Kuulostaako tutulta? Jokaisen tuttavapiiristä varmaan löytyy se joku tai jotkut, jotka eivät pidä oluesta. Ja varmuuden vuoksi vielä korostaen, ettei mistään oluesta. MinÃ... lue lisää...
Tervehdys! Ajattelinpa tällä kertaa laittaa infopläjäystä / mietelmiä humalaan liittyen. Tässä blogipostissa siis kyseessä kasvi, eikä juomalla tuotettu olotila. Mitä humalat ovat, mikä niiden tarkoitus oluen teossa on ja mitä niistä on hyvä tietää? Humal... lue lisää...
Tänään on jännä päivä. Tänään on panopäivä. Kyllä vain, päätettiin aloittaa Mörköpanimon Youtube-valloitus tekemällä aloittelijoille sekä aiheesta kiinnostuneille ohjevideoita teorian sekä käytännön muodossa. Aiemmissa bloggauksissa käytiinkin läp... lue lisää...
Morjesta pöytään!
Tänään kirjoittelen hieman asiaa panovälineistä, eli minkälaisella
varustuksella pääset panemaan ensimmäisen kerran. Näillä välineillä saa tehtyä
mukavasti 8 litraa olutta. Tarkoittaen sitä, ettei pitäisi hirveästi joutua
kikkailemaan.
Kattilat (mäskäys,
huuhtelu, keitto)
Kattiloita kannattaa
... lue lisää...
Mörköpanimosta päivää. Tämänkertainen blogipostimme käsittelee kotioluen valmistuksen vaiheita. Tästä saa vähän kuvaa minkälaista rakettitiedettä tai tarkalleen ottaen ei mitään sinnepäinkään se on. Ja kyseessä tosiaan mallasoluen valmistus, uuteoluita ei tässä yhteydessä tarkastella. Mörköpanimo suosittelee hyppääm... lue lisää...