Vuoden 2017 oluttapahtumat


Hyvää iltaa pitkästä aikaa blogin parista. Näin vuoden loppuun on tullut mietittyä minkälaisissa oluttapahtumissa on tullut käytyä vuoden mittaan. Tapahtumia riittääkin nykyisin ja laatu sekä valikoima tuntuu vuosi vuodelta paranevan. Mitä tämän vuoden tapahtumista jäi mieleen?

Brewdog - PunkAGM2017

Brewdogin osakastapahtumassa Abderdeenissa oli kunnon messuhuuma, oluiden lisäksi erilaista ohjelmaa (mm. Punk-aiheinen valokuvaus) ja luonnollisesti osakkaita kiinnostavaa tietoa Brewdogin menneestä vuodesta ja tulevaisuudesta. Tupa tai tarkalleen ottaen messuhalli täynnä, tunnelma katossa ja pitkät jonot oluenjanoista kansaa. Istumapaikan löysi kyllä aina, mikä näissä tapahtumissa on tärkeää. Olutvalikoima laadukas, joskin ei mitenkään erityisen laaja. Toki ymmärrettävää, koska kyseessä kuitenkin Brewdogin tapahtuma. Ruokavalikoimaakin riittävästi usean eri tyylilajin edustajan toimesta. Fiilis oli hyvä, mutta ei sinne välttämättä joka vuosi tarvitse mennä. Paikalle ei kuitenkaan aivan edukkaasti tai helposti pääse ja Aberdeen on pieni kaupunki. Siellä ei kovin paljon nähtävää ole, mutta plussaa kahdesta Brewdogin baarista sekä kiinnostavasta Casc-olutbaarista.

Oluttärppi PunkAGM:stä: Cocoa Psycho Typpi-käsiteltynä versiona, mielettömän pehmeä.

TCBW 2017

Lyhenteet on muotia, eli tässä kyseessä omalla kohdalla ensimmäiset Tallinn Craft Beer Weekendit. Täällä homma toimi erinomaisesti, etukäteen maksettu lippu sisältää “kaiken” eli sisään pääsee nopeasti, juomajonot liikkuvat vauhdilla ja itse pidän myös pienistä annoksista tässä tapahtumassa. Annokset olivat noin 1 dl eli juuri sopivia maisteluun. Runsas valikoima oluita hyvin monesta tyylilajista. Tallinnan Kulttuurikattila sopii hyvin tälle tapahtumalle sekö sijaintinsa että itse tilan puolesta. Istumapaikkojakin oli riittävästi ja joka puolella oli ruutuja, joissa pyöri Untappd-listaus reaaliaikaisena. Näki helposti milloin jokin juoma on tullut saataville ja mikä on miellyttänyt kävijöitä. Ruokatarjonnasta vastasi muutama street food -vaunu tilan ulkopuolella. Ei mitään erityistä, mutta ei jäänyt nälkäkään.

Oluttärppi TCBW:stä: Notorious IPA³ Parhaita ipoja ikinä.

Craft Beer Helsinki 2017

Vuoden ensimmäinen kotimainen tapahtuma. Muistaakseni silloin ei satanut, mikä oli mieluisaa näin ulkotapahtumalle. Sisään pääsi nopeasti kun meni ajoissa paikalle. Innokasta ja iloista väkeä liikkeellä, ei kuitenkaan mahdottomaan tungokseen asti. Ihan perusjees valikoima juomia, enimmäkseen kotimaisia, mutta kiitettävästi myös ulkomaisia. Ruokatarjontaakin oli kasvatettu, pientä ja vähän isompaa purtavaa oli paljon tarjolla. Plussaa Craft Beerille hyvin sijoitelluista pesupisteistä, joista saa myös maksutta juomavettä. Tänä vuonna Craft Beer meni perinteikkään SOPPin ohi kesän oluttapahtumana, eli SOPP jäi kokonaan väliin.

Oluttäppi Craft Beer Helsingistä: Ravnodenstvie Maukas imperial stout.

Ota olut 2017

Samoin kuin Craft Beer, tämä järjestettiin nyt toista kertaa. Sama tila (Otaniemen Urban Mill) käytössä kuin viime vuonna, mutta laajennettuna, koska sekä juoma- että ruokatarjontaa oli lisätty. Tosin ainakin pääkaupunkiseudun tapahtumista pienin, mutta suunta on hyvä eikä missään nimessä liian pieni valikoima. Hyvä meininki myös täällä ja arvostan oluttapahtuman järjestämistä Espoossa. Oma visiitti jäi juhlien takia vähän lyhyemmäksi, mutta hyvin ehti muutaman maistella ja fiilistellä tapahtumaa.

Oluttärppi Ota oluesta: Betony 45100 Lakritsinen, herkullinen porter.

OlutExpo Finland 2017

Kaapelitehtaan klassikko, jossa jälleen kerran hyvä valikoima oluita ja viskejä. Tällä kertaa oli järkätty myös informatiivista ja viihteellistä oheisohjelmaa, joka kieltämättä jäi vähän kaiken muun jalkoihin. Väkeä kiinnostaa kuitenkin eniten itse juomat ja niistä keskustelu oman seurueen kanssa. Oheisohjelmasta jäi itselle mieleen esittely mäskäyksessä käytettävien maltaiden hyödyntämisestä ruoan valmistukseen. Harmillisesti herkullisilta maistuvien mäskimaltaita sisältävien falafelpullien resepti jäi salaisuudeksi. Erityismaininta OlutExpolle siitä, että siellä oli osasto kotioluen valmistusta varten. Lapon esittelijä jopa tunnisti Mörköpanimon ja saimme heiltä sponsorituotteita, kiitos niistä!

Oluttärppi OlutExposta: Sauna Session Kauppavahvuinen yllättäjä.


Oma suosikki tämän vuoden tapahtumista oli ehdottomasti TCBW. Tarkkaan mietitty kokonaisuus, jossa ehti myös maistella eniten juomia kaikista näistä tapahtumista. Pienet annoskoot saisivat tulla myös Suomen tapahtumiin. Mahtaisikohan Suomeen vain saada tapahtumaa, jossa pääsylipun hinnalla saa juoda niin paljon kuin huvittaa. Ei taida nykyisellään onnistua moinen hullutus Mutta onneksi lahden toisen puolelle voi tällaisen tapahtuman perässä matkustaakin. Liput on jo valmiina ensi vuodelle!

Avainsanat: olut, tapahtuma